Är Du på semester och surfar via Wi-Fi? Då är det dags att se upp! Ett brittiskt WiFi-företag fick ett oväntat godkännande från 22 000 användare. Vad de krävde kommer att få Dig att ta Dig en funderare på vad Du godkänner!

Nyhetsportalen Omni skriver om det brittiska wifi-företaget Purple. De lade till en punkt i de allmänna villkoren för sin WiFi-tjänst som stipulerar att man förbinder sig till 1 000 timmars samhällstjänst om man accepterar dem. Enligt texten innebär det att man bland annat kan tvingas plocka hundbajs i parker och städa allmänna toaletter i samband med festivaler.

Inte mindre än 22 000 personer accepterade villkoren.

– Wifi-användare måste läsa igenom villkoren innan de ansluter till ett nätverk. Vad är det egentligen de accepterar, hur mycket information delar de med sig av och vilken typ av tillåtelse ger de leverantören? Vårt experiment visar att det är alltför lätt att bara klicka i en ruta och gå med på vad som helst, säger företagets vd Gavin Wheeldon.

Ett practical joke som renderar till eftertanke. Att bara acceptera de allmänna villkoren för en tjänst utan att läsa igenom avtalet kan få konsekvenser man kanske inte räknat med.