Kanske har du länge funderat på husbil och nu bestämt dig för att göra slag i saken. Vad ska man tänka på? Här ger vi dig de bästa tipsen.

Som nybörjare är det svårt att veta hur allt fungerar. Förutom själva inköpet av husbil finns en rad outtalade regler och normer för hur man ska bete sig. Det gäller att lära sig de hemliga knepen för att få ut så mycket som möjligt av husbilssemestern. Campinglivet är en hel vetenskap och många har varit frälsta i många, många år.

Ny eller begagnad husbil?

När du har bestämt vilken modell och storlek som passar dig gäller det att sätta en rimlig prislapp på investeringen. Många börjar med en begagnad husbil eller  hyr en i ett par veckor för att se om det är något som passar. När man är säker på sin sak och vet vad man vill ha är det mer naturligt att investera i en helt ny. Det finns många bra firmor som hjälper dig att hitta rätt  modell. Om du köper begagnad är det viktigt att besiktiga och fukttesta husbilen. På så vis får du ett hum om statusen och kan undvika problem som är dyra och svåra att åtgärda.

Läs Mer