husbilsskolan
I sex år har Husbilsskolan varit ett fast inslag på några av landets campingmässor.
Konceptet är enkelt. I montern står experter inom olika områden av husbilslivet som ger svar på besökarnas frågor.
Det kan handla om vad som skiljer olika husbilar, hur man håller sina batterier laddade, regler i länder man vill besöka, lagar, skatter. Vad som helst som du funderar över.
På mässorna har vi märkt att behovet av kunskap är stort, mycket stort. För att kunna stå till tjänst även då det inte är mässa har vi tagit fram en internetbaserad tjänst som fyller samma funktion.

Ni kan antingen ställa en enstaka fråga eller köpa ett medlemskap och under ett år ha fri tillgång till vår expertis. För att ytterligare krydda sidan med nyttig information publicerar vi resereportage från Sverige och Europa.

Inte vilka resereportage som helst!
Artiklarna är skrivna av erfarna husbilister och de har alltid gjort resan själva!
Vi kommer varefter även lägga ut tekniska artiklar inom olika ämnen såsom el ombord, VVS och en del gör-det-själv artiklar.

Husbilsskolan är en oberoende, opartisk, verksamhet som finns till för dig som är konsument. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att få ut mesta möjliga av ditt husbilsliv.

Det går även att anlita oss för att hålla teknikträffar och seminarier.

Ett magiskt bra koncept

alltomhusbilen.se är en portal för alla husbilsintresserade. För dig som har en husbil, du som vill byta husbil, du som planerar att köpa din första husbil och du som bara är nyfiken och vill veta mer. Helt utan kostnad, krav på medlemskap eller annat krångel.

Vi testar nya och begagnade husbilar och prylar. Vårt testbibliotek är det mest omfattande i Sverige. Ett bibliotek du har tillgång till med ett knapptryck.

Vi åker även på mässor, besöker fabriker och reser till intressanta platser. Allt för att hålla dig informerad och inspirerad.

Alltomhusbilen.se spenderar även en hel del tid på verkstaden för att följa hur man lagar husbilar, monterar tillbehör och uppgraderar chassiet för bekvämare färd.

Vi som driver alltomhusbilen.se motiveras av vetgirighet Save och en vilja att sprida kunskap. Vi har alla lång erfarenhet av husbilar och husbilsbranschen. Ingen annan redaktion, online eller offline, har större samlad erfarenhet eller kunskap. Det vågar vi lova!

Vi önskar er många långa och intressanta stunder framför datorn, läsplattan eller i mobilen hemma eller i husbilen.

VÄLKOMMEN TILL CARAVAN CLUB OF SWEDEN

Caravan Club är en ideell förening för alla som gillar campinglivet. Klubben bildades 1958 och har idag drygt 28 000 medlemsfamiljer. Caravan Club sätter familjen i centrum med en verksamhet som är anpassad för alla och för skiftande behov. Basen för verksamheten är ett aktivt fritids- och friluftsliv med många aktiviteter, en omfattande träffverksamhet, utbildning, teknisk rådgivning m m. Stora resurser satsas också på att bl a förbättra trafiksäkerheten och att utveckla campinglivet. Vi har ett stort miljöengagemang där vår egen och den kommande generationens livsmiljö sätts i fokus. Caravan Club är Sveriges största privata campingplatsägare med 34 campingplatser från Vindeln i Västerbotten till Ivön i Skåne. Arbetet inom klubben baseras huvudsakligen på medlemmarnas ideella insatser och många lägger ned tusentals timmar för klubben, bl a ca 800 förtroendevalda på olika poster.

 

Välkommen till Husbilsklubben.se​

Vi erbjuder dig som tänker skaffa en husbil, är nybliven eller erfaren husbilsägare ett forum för att utbyta erfarenheter, trivsam samvaro, husbilsplatser, få tillgång till medlemsförmåner, mm.

Utan att registrera dig kan du vara HBK Gäst och läsa trådar och inlägg i den öppna delen av vårt forum. I din webbläsare, ange husbilsklubben.se och du kommer till vårt forum.

Utan kostnad kan du ta steget att registrera dig som HBK Intresserad och kan då skriva ett antal inlägg i husbilsrelaterade frågor och snabbt få svar från några av våra ca 15 000 medlemmar och lika många HBK Intresserade.

För att ta steget att bli HBK Medlem betalar du en inträdes- och årsavgift. Då får du tillgång till hela vårt forum. Inträdesavgiften är 150 kr och årsavgiften 100 kr, totalt 250 kr första året. Efterföljande år betalas endast årsavgiften på 100 kr.

Som medlem får du:

tillgång till vårt forum med över 85 000 ämnestrådar med mer än 915 000 inlägg som byggts upp av våra medlemmar sedan starten år 2006.
tillgång till vårt register med mer än 5 200 husbilsplatser och mer än 1 400 tömningsplatser i Sverige och i Europa. Du kan i din PC/Laptop/surfplatta/smarta telefon via en kartbild välja och läsa information om platsen för att sedan klicka på ”Navigera dit” och starta navigeringen till platsen.
delta i träffar som våra medlemmar arrangerar. Träffarna har olika teman, t ex Midsommar-firande, Surströmmingsträff, Kroppkakefest, Kräftskiva, Husbilsrally m.fl. teman. Vår Årsmötesträff, som alltid hålls under Kristi Himmelfärdshelgen och som är kostnadsfri, är vår mest uppskattade och besökta träff. Här bjuder klubben på husbilsmässa, utställning av husbilsrelaterade produkter, husbilsloppis, möjlighet att ställa frågor till HBK Styrelse och Webb-ansvariga, underhållning, dans och trivsam samvaro under tre dagar.
mer än 75 olika medlemsförmåner inom kategorierna Litteratur, Besiktning, Färjor, Kommunikation, Elektronik, Däck, Gasol, Drivmedel, Försäkring, Rabattplatser, Husbils- & Campingtillbehör och Service med rabatter på 10-25%.
sälja eller köpa vad du eller andra medlemmar har att erbjuda.
ta del av reseberättelser, besökstips, artiklar om intressanta och aktuella ämnen.
tillgång till gruppen Husbilsklubben.se på Facebook.

Camping Key Europe

Camping Key Europe är förmånskortet för alla som bor på campingplats. Camping Key Europe är ett europeiskt samarbete och det finns idag mer än 700 000 innehavare. Kortet är laddat med drygt 3 000 boenderabatter i Sverige och Europa, en olycksfallsförsäkring och en uppsjö förmåner och erbjudanden. Sedan 2019 är kortet helt digitalt och finns som en app att ladda ner till mobilen.

För dig som gäst

Du kan köpa Camping Key Europe online på Campingkeyeurope.se och på många campingplatsers webbplatser. Du kan också köpa det direkt i receptionen hos alla campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping. Läs mer om de svenska rabatterna samt köp ditt Camping Key Europe på Campingkeyeurope.se. Behöver du komma i kontakt med oss så når du oss via campingkeyeurope@scr.se

Checka in snabbare med Camping Key Europe eller Camping-ID

En gäst som checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver från och med 2019 ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Med någon av dessa checkar du in snabbare på alla campingplatser som är medlemmar i branschorganisationen SCR Svensk Camping. Du visar upp dem via appen My Camping Key. Vid incheckning scannar receptionen snabbt och enkelt QR-koden och du slipper vänta.

Fördelar med Camping Key Europe

Snabbare in- och utcheckning
Boenderabatter på drygt 3 000 campingplatser i Sverige och Europa
Rabatter och erbjudanden
Internationell ansvars- och olycksfallsförsäkring
Gäller på både svenska och europeiska campingplatser
Kvalitetssäkrad semester
Katalogen Svensk Camping hem i brevlådan i februari-mars varje år (gäller svenska hushåll)

Bli kortpartner

Som kortpartner når du alla innehavare av Camping Key Europe via ett flertal olika digitala kanaler. Kontakta oss för mer information.

Europeiskt samarbete

Camping Key Europe är ett europeiskt samarbete mellan konsumentorganisationer och företrädare för campingplatser. Försäljningen av Camping Key Europe i Sverige sker genom SCR Svensk Camping.