Installera routern i din husbil

Om du är en händig person skall du inte ha några problem att installera denna router. Vi testar och konfigurerar routern, så när ni får den är det bara koppla till 12 volt. Det är viktigt att ni inte kopplar den direkt till batteriet, utan till huvudsäkringen så ni har möjlighet att stänga av routern. En router måste kunnas stänga av och på ibland, annars kan det bli långsam då det är som en liten dator. Tex Är routern på i 2 månader i streck kan den bli långsammare, så vi rekommenderar att starta om den ibland om den blir långsam

Routern skall gärna placeras gömd och relativt högt. Den går även att placera bakom TV:n. Antennerna skall placeras en bit i sär och gärna högre mot taket. Där är signalen som starkast. De kablarna som följer med är 3G samt 4G kablar och måste båda fästas i kontakterna. Detta är viktigt då dessa antenner fångar den mobila signalen.

Wifi antennerna sitter inne i routern och räcker långt i hela husbilen och långt utanför. Den är mycket stark så räckvidd är inga problem i en husbil. De är dimensionerade för bussar, så de fungerar otroligt bra i en husbil och i tältet utanför. Tänk på att alltid ha ett lösenord så inte andra kan använda er surf. Men detta är standard när ni får routern.

Vill ni ha hjälp med installation kan detta göras enkelt av en professionell fackman. Det är viktigt att routern kopplas på rätt sätt och att den sitter på rätt plats.

Har er fackman inte installerat en router förut, kan ni be dem rådfråga oss på Caravanrouter. Ni kan också titta på våra installationsanvisningar samt titta på våra FAQ.

Har Ni frågor om routern eller abonnemanget är ni välkomna att fråga oss direkt. Skicka en fråga på kontaktformuläret under “Kontakta Oss”.
Routern kan du köpa via våra återförsäljare eller beställa direkt av oss. Du får routern konfigurerad med SIM kort. Du behöver bara koppla in till 12 volt och ringa oss för att aktivera ditt kort. Sedan fungerar routern direkt.

KONTAKTA OSS