FAQ Vanliga frågor och svar

Du köper den i vår webbshop. Lättast är bara att lägga en order på en router och mängd surf från vår webbsida. Du får den inom några dagar. Normalt skickar vi den dagen efter du lägger din order. Vi konfigurerar routern, så den är klar när du får den.

Maximal hastighet i 4G LTE är upp till 100 mbit/s.

Du kan koppla upp till 50st enheter. Detta är en professionell router och har nästan inga begränsningar.

Vi erbjuder 100 Gigabyte, 250 Gigabyte och 500 Gigabyte. Letar du efter något annat har vi troligtvis även denna lösning. Skicka email eller kontakta oss och berätta vad du behöver. Det går alltid att köpa till mer data, och det kommer alltid vara samma låga pris.

Våra abonnemang gäller i Sverige och hela EU/EES och allting är roaming.

Är du händig kan du installera routern själv. Routern levereras konfigurerad och med SIM kort. Du behöver koppla till 12 volt. Det kan du enkelt göra med en 12 volt kabel i “cigarettuttaget).

Vill ni inte installera routern själv kan detta göra av den verkstad ni brukar använda er av. Det är viktigt att routern kopplas på rätt sätt och att den sitter på rätt plats. Vet inte er verkstad hur den skall sitta eller kopplas kan de kontakta oss. Vi hjälper gärna till.

Totalt omfattas följande länder och/eller geografiska territorier i vår zon EU/EES:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike.

Specifika regioner och mikrostater som vi inkluderar:

Kanarieöarna, Ceuta, Melilla (Spanien), Svalbard (Norge), Åland (Finland), Franska Västindien (Desirade, Franska Guyana, Guadeloupe, Les Saintes, Marie-Galante, Martinique, Saint Barthelemy, Saint Martin), Mayotte, Réunion (Frankrike), Madeira, Azorerna (Portugal), Gibraltar (Storbritannien), San Marino, Vatikanstaten.

Specifika regioner som inte inkluderas: Guernsey, Jersey, Isle of Man, Norra Cypern, det vill säga den turkiska delen av Cypern

I andra länder slutar Internet automatiskt att fungera så som i exempelvis Andorra, Monaco och Schweiz. Man behöver inte vara orolig att blir efterfakturerad om man åker utanför EU/ESS.

Vi har inga egna verkstäder som kan installera. Vig rekommenderar att skicka dig en router med SIM installerat som vi konfigurerat. Sedan tar du den till din verkstad du brukar åka till för övriga frågor med bilen.  Vi hjälper gärna till med guidning och ger tips hur den skall installeras så du får bästa mottagning.

Ja, du hitter dem i vår webbshop!

Routern har ett pris på ca 1995 kronor med moms. Routern testas, konfigurerar med SIM kort. När ni får routern är det bara att koppla in den på 12 volt samt ni kontaktar oss för att aktivera kortet.

Man måste koppla ett kartsystem till routern, samt det kräver en del installation i själva admin i routern. www.gurtam.com är ett sådant kartprogram som även man kopplar till en app. Detta är ingen service vi kan tillhanda.

Både ja och nej. Då skall routern och strömmen alltid vara kopplad till batteriet. jag rekommenderar det inte. En router där Internet skall vara bra, skall vara separat till övriga system. Ibland måste routern startas om såsom en telefon måste ibland. Det är som en liten dator. Jag rekommenderar att inte ha den som rörelselarm. Det är ganska relativt krångligt att koppla ihop alting. Vi tycker att detta skall separeras. Denna router skall vara för Internet.

Du får använda all din data hur du vill under 1 år, inte som andra operatörer gör då din surf tar slut per månad. Detta är speciellt framtagen för campingfordon då vi vet att många inte använder bilen på vintern. Surfen kan användas och disponeras i 12 månader som man vill utan månatligen begränsningar

PRIS FÖR ENDAST DATAKORT MED MOMS (Gäller i hela EU/EES)
100 GB 1495 kr
250 GB 2195 kr
500 GB 2995 kr
1000 GB 4995 kr

DATA GUIDE

Antal Gigabyte och surfmängd är idag den viktigaste delen av ett SIM-korts datakontrakt. På Caravan Router vill vi se till att Du får den surf Du behöver så att det passar Din livsstil. Oavsett om Du uppdaterar Din status, surfar på webben eller lyssnar på musik, är Dina uppgifter viktiga. Du undrar säkert nu “Hur mycket surf behöver jag?
När vi tittar på Netflix använder vi ungefär 1 GB data per timme för varje stream av standarddefinitionsvideo och upp till 3 GB per timme för varje stream av HD-video.

Den högsta kvaliteten Du kan streama Spotify på med ett premiummedlemskap är 320 Kbps. När Du spelar musik på denna nivå, förbrukar Du 2,40 MB per minut, vilket motsvarar 115,2 MB per timme.

I genomsnitt kan en 5 min 720p-video förbruka cirka 75 MB data. Om Du tittar på en 1080p HD-film, är det ungefär 34MB / minut så en video på 5 min 1080HD kan förbruka cirka 170 MB eller mer. Om Du tänker Dig en mobiltelefon som använder YouTube i tre timmar 720p så skulle den förbruka upp en hel 3 GB månadsdataplan.

WhatsApp-samtal tillåter användare att ringa andra WhatsApp-användare gratis. En minut av WhatsApp-samtal kostar dock cirka 0,15 MB till 0,20 MB 3G-data. Det betyder att ett 5-minuters samtal kostar omkring 1 MB 3G-data.

Hur mäts surf? Vad står MB och GB för?

MB – Det står för megabyte och består av cirka 1000 kilobytes.
GB – Det står för en gigabyte. Omkring 1000 megabyte utgör en GB.

Vad är 1GB data lika med?

Med 1 GB (eller 1024 MB) surf kan Du skicka eller ta emot cirka 1 000 e-postmeddelanden och surfa på Internet cirka 20 timmar varje månad.

Vad är 3GB data lika med?

Med 3 GB (eller 3072 MB) surf kan Du skicka eller ta emot cirka 3000 e-postmeddelanden och surfa på Internet cirka 60 timmar varje månad.

Vad motsvarar 10 GB data?

Med 10 GB data kan Du skicka eller ta emot cirka 445 e-postmeddelanden och surfa på 20.000 webbsidor och streama videos 40 timmar varje månad.

Vad motsvarar 30 GB data?

Med 30 GB (eller 30000 MB) kan Du streama musik en timme varje dag, surfa en timme och se en film varje dag.

Vad motsvarar 100 GB data?

100 GB (eller 100000 MB) är i princip nästan obegränsat. Även med video streaming i hög kvalitet kan Du klara 100 timmar per månad. Troligen behöver Du inte så mycket, utan klarar Dig bra med medelkvalitet, vilket ger Dig upp till cirka 200 timmar.

Vad motsvarar 500 GB data?

Med 500GB kan Du använda Internet in princip så mycket Du vill. Även om Du på något sätt skulle råka streama 50 timmar av Ultra-HD-innehåll från Netflix under en månad, ett mycket osannolikt scenario, men med 500 GB skulle Du fortfarande ha cirka 140 GB kvar.